Във видинското основно училище Иван Вазов“ откриха новоизграден корпус. Събитието бе

...
Във видинското основно училище Иван Вазов“ откриха новоизграден корпус. Събитието бе
Коментари Харесай

Във видинското училище „Иван Вазов“ откриха нов корпус

Във видинското главно учебно заведение „ Иван Вазов “  откриха новоизграден корпус . Събитието бе част от програмата, с която бе маркирана 60-годишнината от основаването на образователното заведение. ОУ „ Иван Вазов “ посрещна празника си с разширена материална база, включваща актова зала, два компютърни кабинета и две класни стаи, както и асансьор, гарантиращ налична среда в постройката.

Символично лентата на новия учебен корпус прерязаха кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков и шефът на учебното заведение Пролетка Цветкова. Гости на церемонията бяха Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, представители на институции, някогашни и сегашни преподаватели и ученици на учебното заведение.

„ Изминаха 60 години от основаването на ОУ „ Иван Вазов “. В своята над половинвековна история учебното заведение се утвърди като духовно средище на познания. Визията му се променяше през годините, а духът му израстваше. Днес учебното заведение е едно от мечтаните и желани в района, има съвременна и разширена материална база. Успехите в 60-годишната му история са многочислени и не могат елементарно да бъдат изброени, само че те са основата, върху която градим и се развиваме “, съобщи Пролетка Цветкова, шеф на ОУ „ Иван Вазов “.  означи и сполучливото партньорство с всички институции във Видин.

Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил пожела на учителите триумфи в тяхната просветителска активност и заслуженото самопризнание на техните възпитаници. 
 Българска телеграфна агенция
Новият корпус е построен след извоюван план на Община Видин по програмата на Министерството на образованието и науката за създаване, продължение, надстрояване на детски ясли, детски градини и учебни заведения.
 Българска телеграфна агенция
С разширението на материалната база в образователното заведение са основани по-добри условия за осъществяване на просветителния развой в сходство с европейските правила. Това е и значима стъпка в посока прекосяване на учебното заведение на едносменен режим на образование. 
 Българска телеграфна агенция
Тази вечер (20 април) в Драматичния спектакъл ще се състои и празничен концерт по случай 60-годишнината от основаването на видинското  ОУ „ Иван Вазов “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР